Logo


Hoofdpagina
Algemene info

Specialisatie
Onze klanten
Nieuws
E-mail/info
Locatie

Interessante sites

 

Brandslanghaspel

U zoekt een brandslanghaspel? Bestel deze snel, veilig en vertrouwd bij Waterland Brandbeveiliging. Bij ons kunt u terecht voor de aanschaf van een betaalbare brandslanghaspel, die wij bovendien jaarlijks voor u kunnen onderhouden.

Over Waterland Brandbeveiliging

Waterland Brandbeveiliging is specialist op het gebied van brandveiligheid en leverancier van brandveiligheidsartikelen. Gevestigd in Purmerend is Waterland Brandbeveiliging al sinds 1993 een betrouwbaar adres voor apparatuur van een goede kwaliteit. Naast het leveren van artikelen kunnen wij u tevens professioneel advies geven over de brandbeveiliging binnen uw bedrijf. Meer over ons vindt u hier.

Brandslanghaspel: wat is het?

De brandslanghaspel is een veel toegepast blusmiddel en bestaat uit een 20 tot 30 meter brandslang op een haspel die is aangesloten op de waterleiding. Net als een blustoestel moet een brandslanghaspel, als eerste interventiemiddel, onmiddellijk operationeel zijn en totale betrouwbaarheid bieden. In veel gebouwen als scholen, kantoren en bedrijven zijn brandslanghaspels verplicht aanwezig.

Brandslanghaspel: controle

Een brandslanghaspel moet ieder jaar gecontroleerd worden, om te kijken of deze nog naar behoren functioneert. Bij bepaalde temperaturen kan de legionellabacterie voorkomen in het stilstaande water in de slang. Daarom wordt een brandslanghaspel regelmatig na een controle gespoeld om zo besmetting met de legionellabacterie te voorkomen.

Het onderhoud van een brandslanghaspel is lastig. Deze veiligheidsvoorziening valt namelijk onder verschillende vormen van wetgeving en bijbehorende normen zoals vastgelegd in het Bouwbesluit 2008. Waterland Brandbeveiliging kan u informeren over de eisen die gesteld worden op het gebied van brandveiligheid, en u vertellen of en hoeveel brandslanghaspels u dient te hebben in uw pand. U kunt voor meer informatie naar onze homepage of contact opnemen via 0299-666424 of info@wb.nl.


Meer informatie:
Pictogrammen, BHV Opleiding, Ontruimingsplan, Ontruimingsplattegrond, Blusdeken, Blusmiddel, Blussers, Schuimblusser, Advies brandveiligheid

TerugOmhoogVerder

 
Pagerankseo tool